ERA De Piramide Diest - depiramide@era.be - 013 31 14 00 

  • Grey Instagram Icon
  • Facebook - White Circle

WOONERF DE POST - BORGLOON

In het voormalige postkantoor, in de Stationsstraat van Borgloon, bouwt Zamex bvba Woonerf De Post. Dit zal in twee fasen worden opgericht.

 

Fase 1 bestaat uit drie blokken van respectievelijk elf en tweemaal acht appartementen met ondergrondse parkeergarages die in verbinding staan met de drie blokken. Deze realisatie bevindt zich in een binnengebied tussen de Stationsstraat en de Walstraat.

 

De toegang tot dit nieuwe project wordt ontsloten via een aan te leggen weg die aansluit op de Kanunnik Darisstraat. De bezoekers met wagen kunnen gebruik maken van de kortstondige bezoekersparkings op het binnenplein.

 

Fase 2 van dit woonproject, het voormalige postkantoor, houdt in dat het statige herenhuis en de achtergelegen bijgebouwen zullen worden omgevormd tot zes prachtige appartementen met behoud van de voorgevel en zijn authenticiteit.

 

Het verbouwde herenhuis en de wooneenheden in het binnengebied zullen tevens bereikbaar zijn via de Stationsstraat met een doorgang voor voetgangers en fietsers onder de voormalige inkompoort en aansluitend naar het complex met de drie appartementsblokken.

Aan de noordzijde van het binnengebied, grenzend aan de school, wordt de toegang voorzien naar de parkeervoorzieningen.

 

De vormgeving van het plein, de verharding en de beplanting zijn vooral gericht op voetgangers en fietsverkeer. Aan de zuidzijde van het perceel worden een wandelpad en fietspad met groene buffer voorzien tegen de grens van de tuinen van de gelijkvloerse woningen gelegen. Een poortje geeft toegang tot de groene buffer. 

 

Rond het nieuwe plein worden tijdens de eerste fase drie woongedeeltes ingeplant.

Deze bevatten gelijkvloerse appartementen met een privatieve tuin, appartementen op verdiep met ruime terrassen en penthouses met grote buitenruimtes op de bovenste verdieping. Alle leefruimtes en terrassen hebben een zuid - zuidwest oriëntatie.